Door de komst van een kindje, ging het gezin op zoek naar een andere woning. Toch kwamen ze steeds weer terug bij hun huidige woning, in hun favoriete wijk en vlakbij het centrum van Den Bosch gelegen. Geen enkele andere woning voldeed aan hun wensen, ten opzichte van hun eigen woning. Hoewel er boven genoeg ruimte in het huis zit, voelde de benedenverdieping benauwd aan. Dit was het moment om een ontwerp te realiseren, waarbij de wensen van dit jonge gezin gerealiseerd konden worden.

Uitbouwen was geen optie, aangezien ook een tuin voor een jong gezin zeer wenselijk is. Er was meer behoefte aan ruimte en licht, wat realiseerbaar is door het gebruik van kleuren en het plaatsen van een grote pui naar de tuin. Zo wordt de tuin een verlengstuk van de woonkamer.
Door de indeling te veranderen, werd de leefruimte groter. Door het openen van de keuken en het deels betrekken van de hal erbij, werd de ruimte minder hokkerig. Vanuit de hal bleef er 1 toegangsdeur naar de woonkamer over.
Ook vraagt een gezin met jonge kinderen om veel opbergruimte. De ruime keuken en maatwerk kast bieden extra ruimte om spullen in op te bergen en daarmee rust te creëren in je leefruimte. Door tevens grote en functionele meubels te plaatsen, wordt de gehele ruimte optimaal benut.

Naast het gezinsleven, is er ook ruimte nodig om vrienden uit te kunnen nodigen. Borrelen, lekker eten en lang tafelen. Muziek is daarbij onmisbaar, waardoor een passie voor het draaien van vinyl in het keukeneiland is verwerkt.
Door de grote behoefte aan extra opbergruimte, was een keukeneiland onmisbaar en werd dit het hart van de benedenverdieping. Er is gekozen voor een Deens ovale eettafel, naast het eiland. Deze vorm zorgt voor een prettige flow in de ruimte en is ook voor kleine kinderen veilig.
Met mooi weer kan de pui open en wordt de leefruimte verlengd. De leefkeuken is volledig in contact met de buitenruimte, waardoor dit één geheel blijft.

Doordat wanden zijn weggehaald, bleef de karakteristieke houten vloer niet behouden en is deze vervangen voor een gietvloer. De ruimte voelt daardoor wel groter en meer open.

In het ontwerp hebben we ervoor gekozen om de originele ensuite deuren met bijbehorende kasten te behouden en te renoveren. Deze kasten geven veel opbergruimte en dit zijn karakteristieke elementen van deze jaren ’30 woning. Zo wordt oud en nieuw gecombineerd, zonder dat het huis zijn charme verliest.

Foto’s van de woning vóór de verbouwing.