Het moderniseren van de woning, was een grote wens van deze bewoners. Daarbij mochten we hun stijl en persoonlijke smaak uiteraard niet uit het oog verliezen. Een combinatie van klassiek, landelijk, met wat stoere elementen.
De huidige situatie leidde veelal tot chaos in huis, omdat de ruimtes niet functioneel waren ingedeeld. Daar hebben we in het ontwerp rekening mee gehouden, zodat er weer rust ontstaat. 

De nieuwe vloer geeft meer warmte aan de ruimte, ten opzichte van de oude tegelvloer.
De benedenverdieping bestaat uit verschillende delen, waarbij de bewoners het als prettig ervaren dat ze ruimtes kunnen afsluiten. Daarom hebben ze bewust voor extra stalen tussendeuren gekozen tussen de zithoek en de eethoek. De twee grote smalle hoge kasten benadrukken de hoogte, waardoor er optisch meer ruimte ontstaat. 

De woning is toekomstbestendig gemaakt. De slaapkamer bevindt zich nu nog boven, maar in de toekomst willen de bewoners beneden kunnen slapen.
De eetkamer werd in de huidige situatie veelal als werkplek gebruikt, dus eten gebeurde in de keuken. De nieuwe werkplek in het kantoor, moet hier verandering in brengen. 

Doordat de benedenverdieping al een kamer ensuite heeft, hebben we een kast ontworpen die op maat is gemaakt.
Na de renovatie wordt deze ruimte als kantoor gebruikt, waardoor de eetkamer zijn functie weer terug heeft gekregen.  De kleinkinderen kunnen hier ook tv kijken, gamen en zich even afzonderen. In de toekomst past het bed in de kast. 

Zo was het vóór de renovatie.