Na een aantal aanpassingen in de woning, werd snel duidelijk dat het huis niet in verbinding was met de tuin.
Het huis heeft een prachtige tuin, maar de patio straalde geen sfeer uit. Dat terwijl de woning vanuit verschillende hoeken met de patio verbonden was en de sfeer van de patio van grote invloed is.

De tegels op de patio waren met name debet aan de uitstraling. De patio was niet in lijn met de bouwstijl van de woning en daarom hebben we er in het ontwerp voor gekozen om een patroon te maken van betontegels omrand met klinkers. Dit geeft een speels en levendig effect, dat past bij een ouder huis.

De pergola verbind de veranda met de woning en zorgt voor intimiteit, door afbakening van de patio. De veranda is groter gemaakt en optisch gelijk getrokken met de hoogte van de aanbouw ernaast. Door het uitbouwen van de veranda, kan deze ruimte efficiënter gebruikt worden. Daarnaast zorgt de uitbreiding van de veranda esthetisch gezien ook voor een sfeervoller beeld. De met hout afgewerkte veranda, mag er zijn en mag gezien worden. De voormalige veranda was niet in verhouding met de grote patio.

Door meer groen toe te voegen in grote potten, ontstaat er verbinding tussen binnen en buiten. De bewoners willen hier in de loop van de tijd in investeren en de veranda laten stucen, zoals in het ontwerp is opgenomen. Dit geeft meer ruimte en rust in combinatie met de tegels op het terras.

Foto’s van de voormalige tuin, waarbij vooral de patio niet de gewenste sfeer had.